Annemiek Drijdijk, Werk en Vakmanschap

“In de techniek is er volop werk, op alle niveaus.”

Promotie techniek
Werk en Vakmanschap maakt zich sterk voor het behoud en de versterking van technisch vakmanschap. Wij promoten techniek en begeleiden jongeren met interesse in techniek naar een opleiding en/of baan. Graag laten wij zien dat werken in de techniek hartstikke leuk is en dat er heel veel mooie technische bedrijven zijn in Zeeland. Uiteraard is het daarnaast belangrijk dat leerlingen al zo jong mogelijk kennis maken met techniek en de vaardigheden leren die het bedrijfsleven vraagt.

Technische vaardigheden
Werk en Vakmanschap is erg blij met het CTT, omdat op deze locatie leerlingen echt in de praktijk aan de slag gaan met techniek. Het biedt genoeg voorzieningen voor allerlei technische richtingen. In het bedrijfsleven ontbreekt soms de mogelijkheid om technische vaardigheden op te doen. Daarvoor kunnen de mbo-studenten nu bij het CTT terecht. Door als CTT in te spelen op de vraag naar goed opgeleid technisch personeel blijft het techniekonderwijs in Zeeuws-Vlaanderen gewaarborgd.

Verbinding zoeken en onderhouden
De kracht van het CTT is dat het een hele mooie praktijklocatie is en dat nauw contact wordt onderhouden met het bedrijfsleven. Zij luisteren naar wat het bedrijfsleven vraagt en laten daar het onderwijs zoveel mogelijk op aansluiten. Het is echter wel belangrijk dat het CTT de verbinding blijft zoeken en ook contact houdt met potentiële leerlingen. Het is soms nog niet voldoende duidelijk waar het CTT voor staat en wat je er kunt doen. Helaas is het momenteel vanwege Corona lastig om via bedrijfsbezoeken jongeren te laten zien wat er allemaal mogelijk is in onze regio. Het zou namelijk mooi zijn als de open dagen van het CTT gecombineerd kunnen worden met een bedrijfsbezoek. Zodat leerlingen zien wat zij bij het CTT kunnen leren, maar ook wat hun mogelijkheden zijn bij de bedrijven.

Mooie carrière
Tegen jongens en meiden zou ik willen zeggen dat er ontzettend veel mogelijkheden zijn als je kiest voor een technische opleiding. In Zeeuws-Vlaanderen zijn prachtige innovatieve bedrijven en techniek is alle behalve saai, het is juist interessant en vernieuwend. Bovendien heb je de garantie van een baan en kun je een mooie carrière opbouwen met een goed salaris. Op alle niveaus is er wel iets te vinden in de techniek.