Uitgangspunten

Duurzame samenwerking

Het bedrijfsleven en het onderwijs hebben met het gezamenlijk investeren in het Centrum voor TopTechniek (CTT) een antwoord gevonden voor het blijvend duurzaam opleiden van technisch personeel in de regio Zeeuws-Vlaanderen.

Innovatief technisch onderwijs

Het technisch onderwijs is ingericht met de ‘kennis van nu’ en afgestemd op de actuele wensen en behoeften van het bedrijfsleven. Dit is een continu proces, waar voortdurend aan wordt gewerkt.

Breed aanbod

Er is een breder aanbod van technisch onderwijs voor vmbo basis en kader. Door intensieve samenwerking met de Vakmanschapsroute en de uitgebreide moderne praktijkruimtes van het CTT, kunnen de drie afzonderlijke vo-scholen hun leerlingen in het tweede leerjaar van de Vakmanschapsroute verdiepingsmodules aanbieden binnen alle technische domeinen. Zo kunnen de vmbo-deelnemers kiezen voor een verdiepingsmodule in de Procestechniek of Maintenance. Zij draaien dan mee in het onderwijsprogramma van het mbo en volgen onder andere praktijklessen in de proeffabriek.

State-of-the-art faciliteiten

Voor de inrichting van het CTT is geïnvesteerd in hoogwaardige machines en gereedschappen en ook in apparatuur voor practicumopdrachten met de nieuwste technieken. Onder andere op het gebied van elektrische voertuigen, robotica, domotica, Internet Of Things en CNC-techniek.