Waarom een CTT?

De regio Zeeuws-Vlaanderen heeft te maken met krimp en ontgroening. Deze ontwikkeling gaat gepaard met een dalende instroom van jongeren in het technisch onderwijs. Dit vormt een regelrechte bedreiging voor het voortbestaan van het Zeeuws-Vlaamse techniekonderwijs en daarmee het voldoen aan de vraag van het bedrijfsleven naar technisch personeel.

De partners uit het onderwijs en het bedrijfsleven hebben daarom de handen ineen geslagen en het initiatief genomen tot de ontwikkeling van het Centrum voor TopTechniek (CTT). Zo kunnen we een breed aanbod van duurzaam en innovatief techniekonderwijs in de regio Zeeuws-Vlaanderen behouden. Dit is noodzakelijk voor het bedrijfsleven, zodat er voldoende technisch personeel wordt opgeleid om in de personeelsbehoefte te kunnen voorzien. Tevens draagt het bij aan de leefbaarheid van Zeeuws-Vlaanderen.

Het CTT wordt financieel mogelijk gemaakt door structurele financiƫle bijdragen van het Zeeuws-Vlaamse bedrijfsleven en de drie gemeenten en subsidie van de Provincie Zeeland en het ministerie van OC&W.

Na een grondige verbouwing en inrichting is het CTT operationeel vanaf augustus 2017 en is officieel geopend op 7 december 2017.