Roos Bartelink, Dow Benelux B.V.

“Als je wilt meedenken en ontwikkelen aan een innovatieve en duurzame wereld dan zit je met een technische opleiding op de juiste plek.”

Techniek is overal om ons heen, terwijl veel jongeren dat vaak niet beseffen. Het is daarom belangrijk om op een leuke en praktische manier met techniek in aanraking te komen. Het CTT is zo’n unieke plek waar vmbo-leerlingen kunnen onderzoeken en ontdekken. Het is zeker in Zeeland, een regio met veel technische bedrijven en een goed arbeidsperspectief, belangrijk om jongeren te interesseren voor de technische sector.

Kansrijk opleiden

Als je wilt meedenken en ontwikkelen aan een innovatieve en duurzame wereld dan zit je met een technische opleiding op de juiste plek. Door onder andere de samenwerking met het CTT investeert Dow graag in deze nieuwe generatie.   Als je kansrijk wilt opleiden voor een goede technische beroepstoekomst, dan is het CTT een prachtig voorbeeld.

Voorsprong

Volg je alleen theoretisch onderwijs dan blijft techniek vaak een abstract begrip. Bij het CTT gaan leerlingen praktisch aan de slag met techniek en ontdekken ze alle verschillende mogelijkheden. Bovendien blijft de theorie veel beter hangen als je het ook in de praktijk kunt ervaren. Leerlingen hebben daarmee een beter inzicht in het beroepsbeeld en een voorsprong als ze na het vmbo kiezen voor een technische opleiding bij Scalda.

Goede samenwerking

Dow heeft goed contact met het CTT en we kunnen elkaar in de samenwerking steeds beter vinden, de contacten zijn goed en de lijntjes zijn kort. Wij willen de verbinding tussen scholen, bedrijven en onderwijs nog verder verbeteren en bekijken hoe we elkaar samen kunnen versterken. De samenwerking met het CTT geeft ons de kans om aan te geven wat Dow aan technische personeel nodig heeft en welke technische vaardigheden voor ons belangrijk zijn, zodat dit kan worden meegenomen in het lesprogramma.

Junior Praktijk Programma (JPP)

Samen met Scalda en het CTT heeft een aantal grote Zeeuws-Vlaamse bedrijven (waaronder Dow) vorig jaar het JPP gelanceerd. Dit Junior Praktijk Programma is bedoeld voor studenten die de technische Proces en Maintenance BOL-opleiding volgen op niveau 3 of 4. Een opleiding die normaal gesproken bestaat uit vijf schooldagen per week. Bij het JPP bieden we deze BOL-leerlingen één dag per week een praktijkdag aan binnen ons bedrijf. Voor dit programma hebben we de leeftijd waarop je bij Dow op de plant aan de slag mag gaan verlaagd van 18 naar 16 jaar, zodat studenten al direct na het vmbo bij ons terecht kunnen. Ook dit werkt mee aan meer praktische kennis en ervaring, het creëren van een duidelijk beroepsbeeld en een optimale samenwerking met Scalda.