Aankondiging blogserie

29 juni 2020

Binnenkort gaat het practoraat starten met blogseries. In de blogseries van het practoraat Hybride onderwijs bepreken we onderwerpen die niet eenvoudig in één artikeltje te bespreken zijn. Als onderzoekers zoeken we antwoorden op vragen, maar vaak is er niet één antwoord op een vraag. Voor die antwoorden maken we dan een serie. In iedere aflevering van de serie gaan we dan in op een andere perspectief op dezelfde vraag. Vaak is het namelijk zo dat een vraag eigenlijk niet één vraag is, maar dat er ook vragen achter de vraag zijn.   

De opzet van een serie begint met de vraag die wij zelf formuleerden of die aan ons gesteld is. In de eerste aflevering gaan we in op de vragen achter de vraag. Vervolgens verbinden we elke aflevering zo aan een voorbeeld uit de praktijk. Aan de hand van dat voorbeeld benoemen en bespreken we dan de theorie die bij de vraag hoort. Zodra we een volledig kader hebben, kunnen we in de laatste aflevering de oorspronkelijke vraag beantwoorden.  

De eerste serie zal gaan over het succes van de leerlingen in de vakmanschapsroute in het MBO. De eerste aflevering staat gepland voor 7 september.

De tweede serie zal gaan over verschillen tussen leerlingen in het vmbo die wel en niet de vakmanschapsroute volgen.